O kuchni francuskiej raz jeszcze

matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. Blog kulinarny Kuchnia...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć. Bo to podstawa,

O kuchni francuskiej raz jeszcze Blog kulinarny
Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć. Bo to podstawa, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu serwowania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej. Kuchnia...Kuchnia francuska - każdy szef kuchni powinien coś o niej wiedzieć. Bo to podstawa, bardzo ważna baza. Uczy różnych sposobów przygotowywania posiłków, łączenia składników, sposobu serwowania dań, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do prostych nie należy. Potrawy potrafią być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają bardzo dużej precyzji. Ale jest dużo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora ilość dań duszonych, na bazie wina.

Jest także zupa cebulowa. Najlepsza na świecie - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład łatwej kuchni francuskiej. Tylko kilka składników! Ale liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wielbicieli.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. też jest ciekawie opisany temat Warto rzucić okiem także na Na ten temat napisali także na Oprócz tego mogę jeszcze odesłać do: - moim zdaniem są to całkiem pomocne materiały.